“Старт” для розвитку: участь у програмі Study Tours to Poland

Study Tours to Poland Молодіжний обмін

4-14 листопада 2018 року Нікітіна Ольга представляла Луганську обласну молодіжну організацію «Старт» у навчальному візиті для студентів різних країн до міста Гданськ в рамках програми Study Tours to Poland.

Протягом одинадцяти днів студенти мали змогу пізнати культуру та історію Польщі, а саме відвідали музей та бібліотеку у Європейському Центрі Солідарності у Гданську, Музей еміграції в Гдині, Кашубський музей в Картузах.

В рамках програми студенти завітали до Гданського державного університету, де дізналися про систему вищої освіти в Польщі та мали змогу поспілкуватися з представниками університету. Протягом візиту познайомилися з діяльністю Сусідських клубів та культурних інституцій в Гданську та Сопоті, польських неурядових організацій на прикладі Центру соціальної реабілітації для людей з обмеженими можливостями.

Учасники програми познайомилися із діяльністю та завданнями органів місцевого самоврядування Польщі, дізналися про особливості реалізації громадського бюджету на прикладі міста Сопот. Навчальний візит також дав змогу учасникам більше дізнатися про повсякденне життя у Польщі, провів один день у польській родині.

На завершення учасники та учасниці візиту провели інтеграційні та освітні майстерні для дітей дитячого садка, шкіл та студентів Гданського університету про культури країн- учасниць візиту.

Довідка: Study Tours to Poland (STP) це Програма Польско-американського фонду свободи, яку реалізує Фонд «Лідери змін» у співпраці з Фондом «Боруссія». Програма існує від 2004 року.  В рамках Програми організуються навчальні візити до Польщі для осіб зі Східної Європи, Південного Кавказу та Центральної Азії. Метою Програми є презентація реаліїв Польщі та Європейського Союзу, а також розвиток і зміцнення професійних та особистих контактів між лідерами зі Східної Європи та їх польськими партнерами. Пропозиція Програми спрямована до студентів та професіоналів різних галузей і спеціальностей.

Набір на навчальні візити весною 2019 року розпочнеться взимку 2018 року.

Деталі на сайті Програми.